29. jan. 2012

Over Gjende og forbi!

Til opplysning: Gjende er et flatt vann! Det er også bemerkelsesverdig langt. I dag var det også passe kjølig. Minus 25 grader gjør at gutta har slitt stort med å skille snørr og bart. Karoline har derimot klart seg meget godt.

Gruppas minste nykommer, Nala, klarer seg veldig bra! Hun trekker og jobber hardt gjennom hele dagen. Tydelig vant med å ligge i tet, for hun er rask med å avskjære Kristoffer om han skulle prøve å komme seg i front. Når kvelden kommer ligger hun som et slagt til dagen etterpå. Men, det virker nå som hun trives. Halen høyt og ivrig etter å komme av gårde. Hyggelig selskap.

Gjende var som sagt flatt. Og kaldt. Men det hadde flere triks innabords, og i dag var esset i ermet intet ringere enn en hel bråta med felter av skigåerens favoritt - overvann! Overvann kan jo i og for seg være greit det, bedre det enn å gå undervann. Men, i minus 25 er overvann mindre greit. Med ski, pulk og bikkje er det rett og slett litt kjipt. Det ble 5-6 runder med overvann og dertil påfølgende is-skraping og bannskap. Nala fant også raskt ut at overvann var mindre gøy. Hun ble jo iskald på potene! Så hun ville nødig gå over frivillig. Da måtte far eller mor løpe ved siden av som motivator. Det gikk nå alltids til slutt.

I kveld legger vi oss godt fornøyde med de siste dagers progresjon. I går - ca 20km, i dag 22km. Nå håper vi Sjodalen vil by på fin bålved! Vi håper å slippe å sette opp telt, og drømmer om lange timer ved bålet!

Sagt i dag:
(Kristoffer) Jeg fatter det bare ikke, jeg kan bare ete og ete. Det er bunnløst!....

Litt statistikk:
Pulkvelt: 0
Sekkvelt: 4

1 kommentar: