26. jan. 2012

Så langt...

Da har vi kommet oss til Tyinstølen, hvor vi er så heldige og får låne en flott hytte av noen gode venner. Deilig å være i en ordentlig hytte med sjel!

Kort oppsummert kan vi si at turen frem til nå har vært meget bra. Vi har, som seg hør og bør, hatt fine dager, dårlige dager, lette dager og tunge dager. Men, tungt eller lett, fint eller dårlig - gleden over å være på tur i storslagen natur er hele tiden tilstede. Vi koser oss!

Nå har snart en måned gått og vi har gjort oss noen erfaringer om ditt og datt:

- går du med pulk mellom Ljosland og Haukeliseter, revurder det valget. Går du fortsatt med pulk, så pakk lett. Vi pakket tungt. Intet sjakktrekk...
-går du med pulk - husk is-skrape.
-har du -40C sovepose, prøv å dra på tur når det er ordentlig kaldt. Unngå for alt du kan 0C temp, det blir bare varmt og klamt.
-har du skjegg og/eller bart - Revurder enten skjegget/barten, eller stans all snørr produksjon. Det er tidvis umulig å skille, og blir stort sett bare griseri.
-Real Turmat smaker best med couscous og tabasco. Kjør på med rikelig mengder!
-Ta med øks, og rifle! Man vet aldri når noe spiselig, som for eksempel en hval eller isbjørn kan dukke opp!
-Rosablogg er inn!
-spekepølse, reinsdyrspølse og saltpølse generelt sett, ja takk!

Ellers har vi møtt noen virkelig trivelige folk på vår vei! En spesiell takk går til Torild og Annelise for hyggelig følge på turen, og for imponerende brøyteferdigheter! Takk til deg som gav oss koden til låsen over en dårlig telefonlinje når det blåste storm og vi fikk søke ly i fiskebua!
Takk også til du som plukket opp to kalde haikere og fikk oss og alt pikkpakket vårt inn i bilen og sørget for at vi rakk frem i tide! Takk også til den hyggelige mannen som kjørte oss opp fra Tyinkrysset og bort til hytta! Og ikke minst, takk til Eira for strålende service og vinflaska på Geiterygghytta!

Ellers kan vi melde at kropp og sinn funker greit. Litt sårt er det hist og her, nå og da, men det er utrolig hvor mye det hjelper med litt kaffe og en pipe! En god turkamerat like så.

Vi gleder oss til å legge i vei i morgen! Otta er neste sivilisasjons-stopp! Og i kveld kommer Karoline (kona til Axel) opp sammen med deres hund Nala. De skal være med på etappen til Otta. Det blir virkelig hyggelig! Så i kveld disker vi opp med hjemmelaget pizza, og godt drikke!

Turlivet er jammen meg ikke så værst!

1 kommentar:

  1. Er stolte av dere gutter!

    På denne tiden tipper jeg dere
    1: har ganske intern og snever humor
    2: såre heler under 47 lag med sportstape
    3: Synkronisert menstruasjon
    4: nok snabel kâse til en medim dolly pizza
    5: lovd dere selv om at dere aldri mer skal spise REAL turmat

    Allikevel er jeg misunnelig som bærre det!

    Kan ikke ikke bidra med så mye annet en kanskje utvide vitse repertoaret:
    Hvordan få en homo til å skrike 2 ganger?
    Jo...først tar du ham hardt, deretter tørker du pikken i gardinene hans...
    Eller teltduken i deres tilfelle.

    So long, lykke til videre, god tur og stak forsiktig.

    Kysser og klemmer

    Arild

    SvarSlett