6. feb. 2012

Fremover...

På lørdag sa vi "hadet" til Christian på Mysuseter, og labbet innover mot Rondvassbu. Skydekket lå tykt nede i Otta men var tynnere oppe i høyden. Heldigvis for oss hadde det falt godt med snø og blåst lite, så vi måtte frem med plogen igjen. Fult så ille var det nå heller ikke, siden det var døgngamle spor etter en annen gruppe som tydeligvis hadde tatt veien innover. Lunch fortæres på sedvanlig vis - sittende på pulken med dunjakken på - før vi retter nesa mot Bjørnhollia. Her er det heldigvis ikke spor etter noen andre, og siden det venstre kneet til Axel er skikkelig kranglet får Kristoffer æren av å brøyte vei! Han gjør et meget godt stykke arbeid.

Klokka tikker og lir mot kveld, og hvem møter vi ikke enn selveste julenissen! Han var ute på reinsdyrsanking. Vi slo av en prat og han kunne melde om fine skiforhold i Mongolia forrige uke. Flaks at vi ikke er der...

Nedover Illmanndalen blir det etterhvert litt knot de siste km før hytta. Bekken er mange steder uten is, bjørkeskogen litt for tett og snøen litt vel dyp. Vi møter gjerne den løypelegger som følger våre spor med scooter. Vi har også planer om å komme tilbake hit en gang da det er stikka vinterløype her, sånn bare for å se hvor den egentlig skal gå. Uansett, vi kom da fram til slutt.

Det er godt med vedovn, så det blir en sein aften. Vi enes om at det lukter sein morgen også.
Og joda, sein morgen kan vi love dere at det ble! Var ikke ute med ski på beina før kl 1300! Og, siden vi normalt spiser lunch kl1230, rakk vi ikke å gå så veldig langt før vi måtte stoppe for å spise litt mer. Her følger oppskrift på herlig lunch:
- 1 pk nudler
- 1/2 pose potetmos med melkepulver
- 1 pose rett i koppen (nudelsuppe anbefales varmt)
- en klatt med meierismør
Alt det overnevnte blandes godt og tilsettes varmt vann. Da er det bare å.nyte!

Etter lunch tusler vi over Atnsjøen og oppover lia og forbi Sjølisætra. Her finner vi en dugelig flat teltplass og slår opp dagens bolig. Tempen er på hyggelige -14 grader, så det er riktig så komfortabelt å være på tur.

I dag, mandag, har vi gått i nydelig solskinn, blå himmel og nesten vindstille. Sistnevnte kan kanskje høres bra ut, men den gang ei. Da vi ikke har dusjet siden vi var på Finse, har vi klart å opparbeide oss en heller kraftig kroppsodør. Når det ikke blåser, blir denne kroppslukten liggende som en slags altoppslukende soppsky rundt oss. Og hvis vi skulle være så uheldige å miste en stav og blir nødt til å bøye oss...Vel, Gore -Tex er vindtett, og da har det av dufter som til da har blitt holdt relativt godt skjult, en lei tendens til å komme opp via krageåpningen på jakka. Det kan kort forklares med å få seg en på trynet...eller i trynet...

Vi prøver å unngå å miste stavene på bakken...

<Men, altså en fin fin dag. Lunch fortært i en falleferdig trekonstruksjon rett bortenfor Breisjøsetra - for der kunne vi ikke spise. De skulle ha en "veldig spesiell" leir der, som startet i dag, og da kunne ikke to turkarer spise lunch der, selv om det var hundre timer til gjestene skulle komme. Takk for deilig sørvis!

Vi rusler videre, og nå er det riktig så flott vær, og med en riktig så flott natur, ja, så er det riktig så flott å være på tur! Til de som ikke har gått over fra Atndalen til Alvdal. Gjør det! Her er det fint!

Nå ligger vi på en hyggelig liten koie rett ved Stråsjøen. Koia til han Erling, for å være nøyaktig. Fyr på peisen og varm kaffe. Tja, jommen rakk vi ikke å få sett solnedgangen i dag også. Dette er bra saker.

I morgen retter vi skiene mot Alvdal. På vei ned har vi avtalt å møte elever fra Plassen skole. De skal møte oss på ski og gå sammen med oss ut dalen. Det blir hyggelig!

Så venter noen rolig dager i Alvdal. En dusj eller fem blir det nok også! det blir bra å få tørket kropp og utstyr.

Vi høres!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar