10. feb. 2012

To gode venner i solnedgang!

Da har vi forlatt Alvdal og lagt turen innover Femundsmarka.

Vi hadde to herlige dager i Alvdal. Og vi er utrolig takknemlige for alle de hyggelige og hjelpsomme vennene vi har der! Vi bodde som konger hos Janne og Ola, med en forpleining et hotell verdig! Tusen takk for alt; lån av bil, gode senger, herlig mat og drikke og hyggelig prat! Aldri før har kaffe, vafler og cognac smakt så godt!

På tirsdagen møtte en stor andel av Plassen Skole oss i Sølndalen. Her ble det bål og kaffekos, og Kristoffer fikk testet gamle hoppkunstner! Vi var heldige og fikk elevene til å trekke pulkene våre ned dalen. Og elevene imponerte stort med iver og trekkvillighet! Nede på skolen ventet boller og kaffe, noe vi selvfølgelig takket ja til!

Resten av dagene gikk med til diverse ærender og et legebesøk på Tynset. Det venstre kneet til Axel fikk en fin liten kortisonsprøyte, og sammen med litt betennelsesdempende satser vi på at det leges over tid. Vi har fått beskjed om å ta det litt rolig den neste tiden så kneet får litt mer hvile. Det burde ikke være et stort problem for oss...

På torsdag fikk vi skyss av Jan Erik ut til Jonasvollen i Femundsmarka.Tusen takk for det! Vi gikk et par km før vi slo opp teltet. Til tross for bålved i mengder ble det ikke noe bål denne dagen. Det var litt vemodig å forlate Alvdal og de gode folkene der, samtidig er dette starten på turens "andre tredjedel", noe som satte i gang litt refleksjoner omkring hva vi holder på med om dagen.

I dag, fredag, har vi latet som om det er lørdag og tok derfor en meeeget rolig morgen. Men når vi først fikk ski på beina satte vi fart og passerte Femundshytta i god tid før lunch. Siden vi hadde tatt igjen det tapte fra morgenkvisten, nøt vi et bedre lunchbål. Turens første faktisk! La det nå bli mange fler!

Femunden var flat(!) og kilometerne gikk raskt unna. Så dagens planlagte camp ble forbigått like etter lunch! Vi krysser over til østsiden og fortsetter nordover inn i Nordvika. Vi har hørt at det skal være en eller fler åpne statskog koier her, men siden vi er mestre i å ikke planlegge særlig, så har vi ikke peiling på hvor denne koia eventuelt kan være. Så vi begynner å sjekke samtlige avmerkede koier og hytter som står på kartet. Etter litt knoting på mobilen så finner vi ut at Lortholbua er åpen og kun en km unna. Så mens solen renner ut i horisonten innlosjerer vi oss i turens til nå, mest sjarmerende koie!

Nå har varmen begynt å stige innendørs, middagen er fortært, første runde med kaffe er slukt og Axel har, som seg hør og bør, greid å svi nok en mengde hull i dunjakka! Turhverdagen er med andre ord tilbake!

Vi legger ved et bilde av våre to gode turkamerater i solnedgang på Femunden. Pikk og Pakk er våre gode følgesvenner som stort sett oppfører seg bra.

Til alle dere som lurte på og/eller kom med forslag til siste "dagens bilde", kan vi opplyse om at det var bilde av det rene og gode sengetøyet som ventet oss på gården i Alvdal. Så beklager, ingen vinnere denne gangen.


1 kommentar:

  1. Ha ha, pikk og pakk! Det e min humor... Missunner dere den koie-overnattinga. Koie er livet!

    SvarSlett