5. feb. 2013

Isklatring

Vi har flyttet ut på landet og blitt liksombønder, begge to. Bortsett fra sau, så er det andre fine ting ved å bo på landet, som for eksempel at det er kaldt her, ymse isolerte hus, husmus, folk som vinker når du kjører forbi, for ikke å snakke om alle hestene man ser her og der. I tillegg til alt dette er vi så heldig at det også finnes noen bratte skrenter hvor det renner vann, også om vinteren. Her en dag for noen uker siden dro vi ut for å surre litt rundt i isen som henger ned der det renner vann om sommeren (for ordens skyld, det renner vann der nå også, men det renner - stort sett - under isen). Siden vi av og til er litt treige i knikkersen så er det ikke alltid like lett å tenke igjennom hva man skal ha med på tur. Axel var i og for seg klar over at vi skulle klatre is, men å koble det sammen med at isøkser også ville være nyttig å ta med, ja det tok litt lengre tid. Kristoffer, som var litt raskere den dagen, bekrefter etter hvert at isøks vil være lurt å ta med. I hvertfall én. At Axel kanskje kunne trengt to - en i hver hånd - det kom vi vel egentlig aldri frem til... Vi velger å skylde på fredagskoma og mangel på taco før gjennomføring av aktivitet. (Vi jobber med å få lagt ut en liten videosnutt som viser akkurat denne hendelsen...)

Vi skulle altså lage video. En kul, inspirerende video, med spennende filming, panorama shots, heftig isklatring og massiv gutsing hvor ord som "RÆÆÆD, DUDE!", "GNARLY" osv, suste gjennom tretoppene og ga Dompappen ståfjær og fikk elgen til å savne sine Canadiske artsfrender. Vi skulle også banke knyttnevne mot hverandre. Både før og etter at vi hadde klatret. Akkurat slik som alle andre kule på film gjør.

Det ble ikke noe film. Eller rettere sagt. Det ble filmet. Det ble bare ikke noe som kunne brukes til å lage en film av. Etter en rask gjennomgang av materialet kom vi frem til at vi satt på sånn ca 2 timer med sort bilde og elendig lyd, og ca 1 minutt (sammenlagt) hvor man kunne ane at det var et menneske foran kameraet. Hva denne personen faktisk drev med var heller vanskelig å tyde.

Det du ser under, er derfor et utdrag av "frame-shots", eller på godt norsk: skutte rammer. På dårlig norsk betyr det bildeutklipp fra det som liksom skulle bli en stilig isklatrefilm. Mens vi venter på bedre hodelykter og mer guts, får dere kose dere med bildene nedenfor!


Kristoffer er klar til å slippe seg ned 25 meter med foss.  
Han er en tøff en, med øks og Hilux, han ´Stoffern...

Fint med god utsikt!

Team Orange, klar!

Belysningen på sitt aller beste!

Kjekt å ha med i hvertfall én isøks!

Kristoffer viser rytmisk myke bevegelser og teknisk fin klatring. Bare synd at dere ikke kan se det...

Tissepause, eller snusbaking? Ingen som vet...2 kommentarer:

  1. Pokker at det ikke ble noen film - det hadde vært dagens høydepunkt!

    SvarSlett
  2. Det kommer flere muligheter, Axel. Vi skal gjøre det vi kan for at vi en eller annen dag skal kunne gjøre oss selv til ditt og din dags høydepunkt! Følg med!

    SvarSlett